13 июл. 2008 г., 17:02

Просякиня 

  Поэзия
561 0 1

                          Просякиня

 

И днес заставам пак пред твоята врата.

Бях аз просякиня с чаша във ръка.

Просех аз любов от теб,

подадох чашата ми да напълниш,

но ти я в нищото запрати.

 

Не пожела ти да ми я напълниш,

поне на дъно, нежност да ми ти дадеш...

 

Лед сковал е сърцето твое.

И ледът не ще се разтопи към мен,

и плаках аз пред себе си отново

за просията към теб,

но вместо капчица любов,

океан от мъка ти дари ми.

 

© Марияна Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??