Пясъчен часовник
Полъх на вятър топъл
Светлина от слънце ясно
Хоризонт безкрай открит
Мирис на морски пясък
Прашинка във косата
Прашинка на земята
Бавно отгоре рухва
Бавно те затрупва
Заглушен е твоят вопъл
Между стените си на тясно
Прахта слепва кат' с магнит
Отнет е твоят блясък
Сам си ти затворник
На пясъчния часовник
© Калоян Велинов Все права защищены