Пътувам си аз в автобуса,
в слънчев,октомврийски ден,
листата с вятъра препускат
и предизвикват красив, магичен дзен.
Пътувам си аз в автобуса,
а слънцето горе високо
в целия си блясък блещука
и се усмихва с лъчите си победоносно.
Пътувам си в автобуса,
а върволица от коли зад мен,
всеки бърза да се прибере в своята къщурка
изморен от дългия, работен ден.
А аз си пътувам в автобуса,
лъчите светят ярко в моите очи,
те стоплят и моята изморена душица,
а от гордото слънце вече ми се спи.
© Диана Все права защищены