Сняг, зимна нощ и куче вие,
овълчено от студ и глад.
Дете без дом във вход се крие.
На завет уж, добрите спят.
Отсреща мамещо проблясва,
елха окичена в сребро.
Врабче умира в снежна пряспа,
смъртта приело за добро.
А утре син се ражда Божии,
молитви, пости... Нож в ребро.
Будете се, така не може!
Бог е любов и е добро!
© Надежда Ангелова Все права защищены