Dec 4, 2017, 2:19 PM

Раждане на доброто 

  Poetry » Civilian
1308 9 34

Сняг, зимна нощ и куче вие,
овълчено от студ и глад.
Дете без дом във вход се крие.
На завет уж, добрите спят.

 

Отсреща мамещо проблясва,
елха окичена в сребро.
Врабче умира в снежна пряспа,
смъртта приело за добро.

 

А утре син се ражда Божии,
молитви, пости... Нож в ребро.
Будете се, така не може!
Бог е любов и е добро!
   

© Надежда Ангелова All rights reserved.

The work is a contestant:

Раждане на Добротата »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??