4 июл. 2015 г., 11:33

Раждането на поезията 

  Поэзия » Другая
468 0 2

РАЖДАНЕТО НА ПОЕЗИЯТА

 

Поезията какво е, ако не е чудо, с което

мига ти вълшебен в рима да уловиш

като рибаря в мрежата си

златна рибка?

На думите океанът е наистина безкраен

и погледът отново в очите блести

с победата на словото

заради нас.

Защо, обаче, дори не прозира римата тука...?

Отговорът е прост - за римата в рима

да говори на поета

му е трудно.

Словото от душата наша идва и пак заради

нея в стиховете прекрасни се облича 

тайното вълшебство, за да

дари с образ.

Каквото и повече да разкажа, ще е излишно.

Картини от живота с думи рисувам,

защото наистина вярвам,

смисъл има.

© Весела Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти Катя, че си оценила написаното от мен, като особено много ме зарадва това, че цитираш точно този стих.Желая ти хубава вечер и много златни рибки в мрежите!
  • Здравей, Весела!И аз мисля така -стихът се ражда!
    "Словото от душата наша идва и пак заради
    нея в стихове прекрасни се облича
    тайното вълшебство, за да
    дари с образ."
Предложения
: ??:??