РАЖДАНЕТО НА ПОЕЗИЯТА
Поезията какво е, ако не е чудо, с което
мига ти вълшебен в рима да уловиш
като рибаря в мрежата си
златна рибка?
На думите океанът е наистина безкраен
и погледът отново в очите блести
с победата на словото
заради нас.
Защо, обаче, дори не прозира римата тука...?
Отговорът е прост - за римата в рима
да говори на поета
му е трудно.
Словото от душата наша идва и пак заради
нея в стиховете прекрасни се облича
тайното вълшебство, за да
дари с образ.
Каквото и повече да разкажа, ще е излишно.
Картини от живота с думи рисувам,
защото наистина вярвам,
смисъл има.
© Весела Найденова All rights reserved.