14 июн. 2014 г., 17:18  

Равносметка 

  Поэзия » Любовная
358 0 2

Ти  бе на двадесет и седем,

аз бях на тридесет и три

в живота ми като заседна

и слънцето от мене скри.

 

И от тогава непрестанно

блестиш в сърдечния ми кът

и колко да изглежда странно –

седемдесет ти са на път.

 

То бяха бури, бяха хали,

аз – неизменно – твой чадър!

А днес в Централните ни хали

подаръкът ми е кахър.

 

Блестят кристали, аметисти

на златни нишки и обков,

но аз за миг не се замислям

и в избора си съм готов.

 

Че от душата ти кристална

по-скъп подарък не видях!

На клада съм готов да пламна

с последния си смъртен грях,

 

за да измина пак със тебе

пътеките от кривини

по стръмното на скален гребен,

които ти ощастливи.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??