С няколко години по - голяма,
да кажа стара не върви.
С няколко години помъдряла,
сребро в косите и блести.
Личи и, че не е на двадесет,
отлежала е нейната душа,
но за жалост осъзнава,
че така ранима е и до сега.
Научи се до десет да брои,
преди да каже или замълчи,
научи се непоискано добро,
да не дава на когото и да е било.
Да обича безрезервно продължава,
не тегли чувства на везни,
не дава, за да получава,
доброто в хората цени.
С няколко години по - голяма,
да кажа стара не върви,
очите и отказват да стареят,
усмивката и бляскаво искри.
© Павлина Стоянова Все права защищены