18.08.2020 г., 12:26 ч.

Равносметка 

  Поезия » Друга
591 0 4

С няколко години по - голяма, 

да кажа стара не върви.

С няколко години помъдряла, 

сребро в косите и блести.

Личи и, че не е на двадесет,

отлежала е нейната душа, 

но за жалост осъзнава,

че така ранима е и до сега.

Научи се до десет да брои,

преди да каже или замълчи,

научи се непоискано добро, 

да не дава на когото и да е било.

Да обича безрезервно продължава,

не тегли чувства на везни,

не дава, за да получава,

доброто в хората цени.

С няколко години по - голяма,

да кажа стара не върви,

очите и отказват да стареят,

усмивката и бляскаво искри.

© Павлина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??