26 янв. 2004 г., 21:34

РАЗГОВОР със съдбата 

  Поэзия
1731 1 4
РАЗГОВОР със съдбата.

Със теб сме вечно във конфликт,

почти откакто се родих.

Отнемаше ми бавно ти,

роднини, близки и мечти.

 

Отне ми ти, отне ми ти,

на детството ми радостта,

безгрижността на младостта,

сигурността на зрелостта.

 

Отне ми черните коси

и блясъка в очите ми.

Отне ми гладкото лице

и доверчивото сърце.

 

Отне от мен веселостта,

понякога и честността,

мечтите ми за дълъг път,

мечти да видя аз света.

 

Отне ми много, но все пак,

да ми отнемеш нямаш как,

едната вяра в моя БОГ,

НАДЕЖДАТА и ЛЮБОВТА.

© Пепа Деличева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??