5 дек. 2009 г., 00:18

Разминаване 

  Поэзия » Философская
322 1 2

 

 

 

Опитвам се да разгадая

онези сили

които движат

твоите мисли,

стремежи

и настроения.

Опитвам се да те отклоня от тях,

за да мислиш само за мен,

да се стремиш към мен

и настроението ти да зависи

единствено от моето настроение!

Уви,

това е толкова непостижимо...

Неумолимият поток

на живота

ни влече

и не пита

за нашите желания.

 

Всяко разминаване

в бързеите на времето

усещам

като тъпа болка от удари

на подводни камъни,

които заглаждат

чувствата

и спомените.

 

Опитвам се да разгадая

водата -

тази вечна стихия,

която събира

и разделя.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??