8 янв. 2024 г., 09:53  

Разпокъсани чернови 

  Поэзия » Строгие формы
108 4 6

РАЗПОКЪСАНИ ЧЕРНОВИ

Когато съкровената молитва
към моите покойници чета,
притихнала, душата ми политва
нагоре, дето татко ми изтля,

и баба мъкне вехтата си хурка –
на Бог навярно прежда да преде,
и чувам нощем как в дъжда топурка
с петички непораснало дете,

се питам: – Кой отсъжда, как и колко
из този свят да ръшкаме нозе?
Ти просветление ли носиш, болко!

Нима животът е да страдам горко,
щом образът любим, деня превзел,
ме тегли към незнайното дълбоко?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??