15 авг. 2023 г., 07:40

Разпръсване на праха 

  Поэзия » Другая
292 2 6

Не ми остави никакво лице,
в което като цвете да те сложа.
Днес нямаш пръсти, вени и сърце.
Не се побираш в думи или кожи.
По- липсваща си от последен дъх.
По-сладка от срединката на хляба.
Над камъкът на онзи Вихрен връх-
завинаги. Едничка. Моя. Мама.

© Росица Младенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??