Неистините винаги разказват
на безпричинните си рожби
за миналото, сякаш е било...
Звездите от космическата пазва
са подредени за изложба
в неземно, любопитно естество...
Гадателите търсят без причина
смисъл в нереалния брътвеж
на странната подредба и визаж.
Анализът на нощната картина,
причина за душевния летеж
превръща настоящето в мираж.
Бъдещето почва да горчи,
нозете следват нелогично тържество
и неизвестното започва да се случва.
Надеждите попиват вярата с очи,
превръщат злото във добро...
Реалността не е научна....
Кому е нужно утре,
ако днес от вчера не зависи?
Със сянката на скачащи секунди,
Земята на Луната се подписва....
© Валентин Йорданов Все права защищены