20 апр. 2018 г., 21:50

Реплика на "Нищо с"Н" "- Валери Димитров 

  Поэзия » Другая
1038 6 10

Презряла всички норми и задръжки,
по дяволите възрастта и класата,
жената в мен говори с теб по мъжки
и дръзко хвърля картите на масата.

Отдавна не държа да съм обичана,
комфортна зона-луди пълнолуния.
Презрях те за безумното ти вричане.
Обикнах те за хладното бездумие.

Не се боиш и гол прекрачваш прага ми.
На собствен риск нахлуваш във душата ми,
за мене свърши времето за бягане.
Ще бягаш ли?...Е, затвори вратата ми...

© Надежда Ангелова Все права защищены

"Нищо с"Н"

 

Долавяш ли – и времето замря!
Само аз и ти. Сами и голи.
Гледай ме! Това... това... това... –
каквото виждаш – все е твое.

Ненужни и излишни свян и страх...
За какво са ти благоприлични роли?
Аз ще си взема всичко със замах –
дори, което няма как да стане мое!

Скрий там, под дрехите ни, скромността!
Издишай във лицето ми всички задръжки!
Дошла си в стаята ми, а тук властва лудостта;
Тук управляват моите представи мъжки...

„Не мога!” – Ти май говориш си сама.
„Не искам” – Това, тук двойно се наказва.
„Недей!” – За мен покана е това.
Тук, всичко с „Н” е забранено да се казва!

Сега си с мен – хапù, грабù!
Утре ще ме имаш ли – не зная.
Дали е „Някакво Начало”?
За „Н”-то казах ти, нали?!
„Началото” щом липсва
Няма как да дойде „Краят”.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??