Ревност?
Цвета на твоите устни
кой откъсна пръв,
звездите във очите кой запали?
Една сълза се спусна
препълнена със скръб
и бузата брадясала опари…
А тръпнещия танц
на нежното ти тяло
на кой дари за първи път в нощта?
Целуваш ме и знаеш,
че аз ще те погаля
и няма да попитам за това…
Въпросите се трупат,
с целувка запечатваш ги,
прошепваш ми прошепвани неща,
наивно аз се питам,
какво шетиш на другите,
но… няма да попитам за това…
Нощта със тъмно було
прикрива на изпращане
целувките и другите неща,
а утре ще попитам,
а може би във вдруги ден,
а може би това е Ревността?…
02:40
10.08.2000
© Манол Манолов Все права защищены