13 нояб. 2008 г., 15:42  

Римско право 

  Поэзия » Юмористическая
754 1 11

Според Римското гражданско право

(архаичен, мухлясал закон)

и според христианските нрави -

съм жена ти. ( По древен шаблон.)


Имам правото, точно „де факто“,

да съм в брак с консумация

(Не „де юре“ и само абстрактно!)

и на родова асимилация.


И, по право, на мене се пада:

половината твоя заплата,

половината от шоколада,

половината брой на децата.


Половинка съм ти (и пред Бога) -

декларирано ничия друга.

И фамилното име, до гроба,

ще ти нося - законна съпруга.


Аз Кодекса такъв не споделям!

По статути не съм полудяла!

И ми стига да бъда владелец

на душата ти само, но...цялата.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??