29 окт. 2006 г., 22:57

Рисувай художнико 

  Поэзия
658 1 9
Рисувай художнико, без бои,
не спирай, пред моите сълзи.
И във мислите,  мечти разтвори,
за да бъдат... красиви картини.
И рисувай, както ме рисува преди,
добави на платното пред себе си,
две усмихнати светли очи и коси,
откраднати от лъчите на слънцето.
Можеш, нали... нищо, че съм тъжна,
и душата ме стяга и много боли,
за неизвървените, всичките пътища,
недокоснати от моите стъпки...
За мечтите, несбъднати сънища,
дето дремят в зениците, пълни със жар.
Завържи ме на крилете на вятъра
и от мен нарисувай буен, огнен пожар.
Аз изгарям в пожара на дните си,
всеки ден се превръща във спомен.
Ти от шепота  тих, на мечтите ми,
рисувай художнико...залез от мен




© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??