15 янв. 2020 г., 23:41

Родина 

  Поэзия » Другая
830 3 6

Да ни погубят искат всички
„велики“ сили и народи -
били сме бедни и безлични,
били сме дълго време роби.
Богати сме - реки и ниви,
села с история вековна,
море и върхове планински,
вълшебна, българска природа.
А гайдите като извият
Родопа тихо заиграва
вещае българска народност,
която искат да я няма.
И кукерите ще играят,
момите пак ще месят хляба,
а Дайчово хоро от малки
наследниците ще го знаят.
Децата ни понамаляха,
но първи са математици,
девойки-грации ни славят,
а позорят ни политици.
И хората ни са корави,
но учат ги от малки още
да се прекланят толерантно,
защото нашето е лошо.
Прокудени от родно място
са хиляди – самотни птици.
На майките нагарча хляба -
не случихме на политици.
Не си мислете, че ще стане,
рода си никой не забравя
освен продажникът народен,
но той е тлен, и тлен остава...

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??