Десет пръстчета ме търсят,
две очички ме следят.
И искри навред се пръскат,
имам рожбица добра.
Две крачета смело шават
под юрганчето от пух.
И звезди оттук минават,
мойта рожбица дочух.
Като сто гугутки бели
гука сладката устичка.
Сто усмивки полетели!
Гукай, рожбице едничка!
Ти за мен си всичко вече,
ти си моя благодат!
И се рея надалече,
друг за мен е този свят!
© Хари Спасов Все права защищены