26 дек. 2021 г., 00:41

Рождество Христово 

  Поэзия
661 0 2

Сърцето ми попива светлина

и после тишината кротко пие,

усеща Рождеството, разпозна

мигът, след който черното се крие.

 

Тържественият миг на вечността,

побрала се в пределите на ясла

и чувствам в Рождеството как раста

без тинята света до край обрасла.

 

И всичко друго се пренареди,

и светло стана времето, безкрайно,

защото Бог дойде, и се роди,

и грее Рождеството – свята тайна.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Скитнице. Честито Рождество Христово! Много вяра,надежда и любов! Светлина, мир и благослов!
  • Много е хубаво, Миленка! Честита Коледа!
Предложения
: ??:??