Вятърът отне
на Розата листата
ароматът я напусна
с росата призори
бодлите, само те останаха
да защитят стеблата
цветове повехнали
с безжизнени очи.
Любов угаснала
чувствата обрулени
посегна да погали
розата с ръка
бодлите ù се скриха,
от жеста и учудени
разбраха че ги свързва
общата Съдба.
Май,2016
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Все права защищены