Вървеше тъй изнемощяло,
по свойта свикнала безпътица,
отдавна болното ми тяло,
което търсеше духа си...
А той е нейде там изгубен,
насред глаголи и наречия,
останал сам сред всички думи,
лежеше гол и безсърдечен.
И вдишва въздух мързеливо,
под калните криле на спомена,
че някога е бил всесилен,
(макар и да звучи нескромно.)
Но времето не е лечение,
дори за спешните му случаи.
Не всяка птица има своя клон,
и не за всеки кокал - куче...
Какво, че би надала зов,
безмълвна - моята душа,
макар изпълнена с любов,
тя помни повече лъжата...
На всички краища във края,
живота ми не е проклетник.
Пресипнал вече да го лая,
ще слушам Божии съвети.
И щом духът ми се събуди,
ще вдигне взор към свойто тяло.
Дано в нощта не е сънувал,
наяве колко е боляло...
©тихопат.
Данаил Антонов
03.01.2024
© Данаил Антонов Все права защищены