Подяравам ти луната,
там, на горе погледни,
нека да ти озари съдбата,
смелостта си тя да ти дари.
Подарявам ти цветята,
с цветовете на мечти,
да излъчват аромата,
на спокойствието без беди.
Подарявам ни земята,
не изпълнената с мъгли,
а онази около краката,
дето ни събира и дели.
А от теб не искам много,
затова недей се ти плаши,
не искам стръмни и високи,
планини на гръб да носиш ти.
Искам единствено морето,
синьо, като твоите очи,
дето от далеч наднича,
да посмее да се появи.
И накъдето и да се затича,
няма да е на самотен бряг,
защото някой го обича,
и му носи лунен цвят.
© Стилиян Енчев Все права защищены