5 окт. 2012 г., 10:42

С пола раздърпана била съм, миришела съм на яхния... 

  Поэзия » Юмористическая
645 0 4

Стихът е в  отговор на:

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=288768

 

С пола раздърпана била съм значи,

миришела съм на яхния с лук.

Не знам къде избяга любовта... обаче –

с обидите и забележките – дотук!

 

Докато пъргаво из къщата ти  шетам -

 да сготвя, да изчистя, изпера -

ти кротко се изтягаш на кушетката,

на болен се преструваш. Номера!

 

Не пазаруваш и пари не носиш.

С децата откога не си играл.

На майка ми от пенсията  просиш.

За смях си станал в целия квартал.

 

Хладилникът за майстор вече плаче

и в банята ни капе всеки кран,

пералнята маркуч прекъснат влачи,

поскърцва счупен старият диван.

 

За Пол Верлен ми споменаваш нещо,

за стихове, романтика, звезди,

за  вèчери, със вино и със свещи

и колко се обичахме преди.

 

Не знам, къде избяга любовта ни, скъпи,

защо и как, във кой съдбовен час...

Денят навярно скоро ще настъпи...

ще я последвам сто на сто и аз.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??