25 апр. 2013 г., 17:53

С утрото 

  Поэзия » Любовная
961 0 5

Когато с утрото политам -

оглеждам се. Намирам теб.

На изгрева - с усмивката намигам

и всичко друго чака ред.

 

От тъмнината сенките разпръсвам,

събрала през нощта във шепи,

кълбо от звезден прах накъсвам.

Денят облича нови дрехи.

 

А ти прегръщаш ме красиво

и сякаш изгрева съм в тишината,

отмяташ от лицето ми грижливо

останалите сенки от луната.

 

И сгушвам се в завивка мека -

на облачета в пролет ми прилича.

Аз цвете съм на твоята пътека,

което сред усмивките занича.

© Ивелина Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??