26 янв. 2012 г., 10:00

Самотните души 

  Поэзия » Любовная
418 0 1

Самотни, сиротни душите се реят,

бродят и търсят в света натъжени,

но копнеят и знаят, че ще намерят,

ще се вричат в мечти нереални и смели.

 

Тогава в сумрака нещо проблясва,

отклонява ги плахо от пътя безкраен,

а те уморени в миг се захласват

и сякаш съзират дар скъпоценен.

 

Така запленени с възторг обрисуват

картини красиви от блян, дълго сънуван,

и душите наивни в едно цяло се сливат,

ликуват във рая, фалшиво създаден.

 

Но блясък подправен в прах се превръща

и с първия полъх с мечтите отлита.

В миг изградена, отново в миг свършва

заблудата кратка, препречила пътя.

 

Души прелъстени измамени тлеят

в свят, пълен с души наранени,

но пак ще възкръснат, щом в мрака намерят

бледия лъч на свойте копнежи.

© Мартина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??