22 окт. 2009 г., 11:33

Самотният магьосник 

  Поэзия
1237 0 7

 

 

 

                               САМОТНИЯТ  МАГЬОСНИК

 

 

 

 

                              Първо -  опитоми празното пространство.

                              Насели го с многогласие от слова човешки.

                              И след отчайващата Комедия от грешки,

                              Адът в непокварен Рай превърна.

 

                              Докосна го със пръчицата си вълшебна.

                              Магически някакви думички изрече.

                              И уродливото, нещастното човече

                              стана венцеславен принц -

                              човечето изчезна...

 

                              Прострял върху вечността ръка.

 

                              От несъвършенството - съвършенство

                              в миг направи.

                              От сгромолясването - величие.

                              От греха - приличие.

                              От мръсника - герой.

                              От пепел огъня създаде той...

 

                              После се взря в това великолепие -

                              от толкоз много хубавини.

                              И като Фауст гордичко прошепна:

                              "О, миг, поспри..."

 

                              Тогава чак съзна,

                              че на вараково заблестялата Земя,

                              единствен грешник е останал той -

                              Самотният Магьосник.

 

                              И сам себе си

                              в мъничкото, уродливото, нещастното

                              човече е превърнал...

 

 

 

 

                                                             Виктор БОРДЖИЕВ

 

 

 

                              2002 г.

 

 

 

© Виктор Борджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Любов!
  • Прекрасно е! Поздрав
  • Благодаря ви, Веска, Маргарита, Светла, Десислава, Анета, Таня.
    Признателен съм ви за мненията!
  • Магьосникът е опитомил въображетнието си... Пространствен стих, даващ възможност за разглеждане от различни ъгли! Харесах...
  • ,,- А какво му отговорил Самотният Магьосник?
    - "Хитър си, но аз ти дадох дума и ти я заслужи с делата си. Така да
    бъде, но ще може да използвуваш новата си сила само за добро."

    Това е извадка от един разказ на Валентин Иванов. Казва се ,,История с облаци''
    http://sf.bgway.com/autors/h/Valentin_Ivanov/Oblaci.htm

  • И аз се радвам ,че попаднах тук!
  • Радвам се ,че попаднах на твоята страничка!Поздрав за прекрасния стих!
Предложения
: ??:??