11 нояб. 2016 г., 23:09

Самотно 

  Поэзия » Другая
395 0 1

В пороя на куплетите

самотни си изстиваме.

На мислите в маншетите

тревогите прикриваме.

 

Със грешките си храниме

безгрешни бели гълъби.

Просветват нежно раните

в заоблените ръбове

 

на уморени делници

с лица от смърт белязани.

Тъгите са неверници

с безмилост зла наказани.

 

Самотни са любовите

в легла от лед изваяни –

със мъдростта на совите

вещаят кротко края ни.

 

И щом от лунна стомна

нощта над нас се плисне

внезапно си припомняме,

че ангели били сме.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Със грешките си храниме
    безгрешни бели гълъби."

    Това ми хареса.
Предложения
: ??:??