24 мар. 2023 г., 08:03

Сбит преразказ 

  Поэзия » Гражданская
225 6 14

СБИТ ПРЕРАЗКАЗ

 

Жеравите отлетяха към далечните страни.

Върху килнатата стряха ситният дъждец ръми.

Вчера срути се коминът, хлътна нейде в двора пуст.

Безпощадна хала мина в неизмазания пруст.

И с каверни се изпъстри бабиният крушов скрин.

Дървоядът с алчни пръсти надълбоко се е скрил.

Спят на топло под сукмана куп преситени молци.

И замислен от тавана паякът самин виси.

Край прегърбените вишни и до кладенеца сух

вятърът плета е бишнал и предал е Богу дух.

Тихо. Тъмно. Безнадеждно. Мрак в бездънното небе.

Няма кой да те посрещне. Нито да те погребе.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??