11 окт. 2011 г., 16:23

Сега накъде 

  Поэзия » Другая
528 0 7

 

 

                                           СЕГА  НАКЪДЕ

 

                                   За приятелите си вече нехаем.

                                    На криеница с обичта играем.

                                    И живеем,  като че сред  чужди.

                                    Някой спомен плахо ни събужда -

                                    дрипльо, който търси в нас утеха.

                                     Но уморен и той ни отминава.

                                     Сами оставаме! Какво остава?

                                     На масата, с новите сервизи,

                                     чужд човек  пробутва ни капризи.

                                     Крием се под скъпата си дреха

                                      и нещо бръщолевим за успеха.

                                     И той си тръгва – този, чужденеца.

                                      Отдъхваме и спускаме резеца…

                                      Но тайно влязла една непозната.

                                       Смъртта ли е това, или е самотата?

                                                                Wali (Виолета Томова)

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • !!!!!!!!!!!
  • Ние всички сме самотници,само се научаваме да живеем с другите.Хареса ми!
  • Когато останем напълно сами, ще се молим да е влязла смъртта.
    Браво, Вали ...
  • Хареса ми поетичното пространство на равносметката, Вили. Дилемата на финала е страхотна хрумка. Малко хора биха се сетили, че е възможно посетителят да е неочакван и различен за света на лирическата. Приеми моите поздравления!*
  • Добре казано!
    Но тайно влязла една непозната.
    Смъртта ли е това, или е самотата?
    Поздрав!
  • Много ми хареса! Затрудних се и двете спохождат внезапно... Поздрав сърдечен!
  • Не е кой знае какво,но все пак си се постарала.Успех!
Предложения
: ??:??