4 мар. 2011 г., 21:00

Сезонът е зима 

  Поэзия » Другая
466 0 1

Сезонът е зима

 

Вечна пролет прегърнала под слънцето,

кърпя от себе си жар и копнежи;

тръгвам по вятъра, спъвайки сенките;

повдигам ръце - смутно изтегнати.

 

Викам след залеза, стиснала мъката.

Как да я пусна? Тежка, но ценна е.

Лекото хлътва - забравеност хлъзгава;

смачкан хаос, изваян с безцелие.

 

Думи прогонват протрити съмнения;

разсърдено рухват ръждиви руйни;

замлъкнали спомени разума срещат -

крещят му в лицето, а той си мълчи.

 

Надежда приших си (с игла) за душата

(с конец от неволи, заровени в миг),

но нещо се счупи и аз се разплаках,

рисувайки вечната зима със щрих. 

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??