14 окт. 2020 г., 01:06

Ще я чуеш, нали? 

  Поэзия » Другая
363 7 7

Щом душата мълчи над поредната страница, 
без с очи да чете, без с ръка да напише,
припомни ми летата, които нахранихме
с уморените сенки на звездни излишества. 


Зная, никой живот не засяда в окото . 
Не ръждясва, когато го милнат сълзите. 
И расте като зрънце най-високата нота
да извади за светло песента на щурците. 


Ще я чуеш, нали и когато пропаднем
в най-дълбоката бездна на студа и мъглите, 
някой болен фенер ще потрепва повярвал, 
че си ехото в мен и разчувстван ще кихне! 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??