27 окт. 2012 г., 19:24

Шума от улицата 

  Поэзия » Другая
412 0 2

Шумът отвънка ми говори.

Издува бялата ми риза

и през прозореца отворен

безшумно в стаята ми влиза.

 

Така със мене разговарят

стотици хора непознати.

Душите си пред мен отварят 

едни вселени необятни.

 

Във моя въздух се разтварят,

насищат го с любов и болка,

корят ме, питат, отговарят

и сметка търсят – как и колко.

 

Как битието ги притиска

и колко обич са раздали.

Какво мечтаят, чакат, искат -

живели и недоживели...

 

Шумът отвън безшумно връща

живота в малката ми стая.

А аз го вдишвам и прегръщам,

преди да се стопя в Безкрая.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??