Едно за теб, едно за мен
“блещук” от горе долових...
И все едно подарък съкровен,
в душата си го пуснах и го скрих...
А ти, дете, какво направи?
Погледна ли към нощния покров
и видя ли тез звезди милиарди,
и откри ли нашта в тъмен небосвод?
Милва и целува те едвам,
в спомените подарява топлина,
приласкава те - върви натам -
и поиграй в съня си с тази светлинка...
Той е там - грижовен и невинен, чист.
И също там е нечия вина,
събрала в себе си света лъчист,
откраднала от нас е хиляди слънца...
© Ивелина Борисова Все права защищены