28 дек. 2014 г., 13:50  

Силуетност 

  Поэзия » Философская
470 0 0

Силуетност

RemaTe

 

Ако можехме поне за миг
да напуснем своите тела
и себе си да видим отстрани:
"О, (Господи) - свещена суета!"

 

И нито първите ще бъдем,
и ни последните във този свят,
на вятъра живота проиграли,
захвърлени на ничий бряг.

 

А утрото дали ще може
да стопли погледа на сляп моряк,
дали ще можем да успеем 
във себе си да се намерим пак,

 

тъй щото този свят навън
съблечен е, до мъка и печал,
очи човешки, ненаситни -
защо ли Господ ги е дал!?

© РемаТе Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??