10 дек. 2007 г., 09:06

Скитник 

  Поэзия » Гражданская
800 0 19

Дали ще намеря аз нейде отмора,

дали ще намеря за себе си бряг

далече от всичко, далече от хора

да спра моя жалък, скиталчески бяг?

 

 

 

 

Лети мойта лодка, навред в океана,

разсича вълните в безкрайната шир...

Понесла тъгата и мойте страдания,

обречена вечно да скита безспир!

 

 

 

 

 

Студена завеса прегръща земята

и спуска се гневно безмълвната нощ,

а моята болка крещи в небесата

и мрака разкъсва с отчаяна мощ...

 

 

 

 

Дали ще намеря аз късче отмора,

дали ще намеря за себе си бряг,

далеч от тъгата, далече от хора

да спра моя жалък скиталчески бяг?...

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??