Просяците ровят в кофите за смет,
ровя аз във спомените си навред,
просяците се молят за прехрана,
а аз спомен, за който да се хвана.
Пуст за мене е светът сюрреалистичен,
лишен от смисъл е денят безличен,
улиците сиви пред мен криволичат,
прашни, страшни, къде ли ще ме отведат?
Непознато изглежда безразсъдно,
но винаги началото е трудно
като по тънък лед залитам непохватно,
за мен няма правилно и грешно.
Искам да повярвам, че не е измама,
искам да измисля причина да остана
в тази плитка, извратена даденост,
нямам нищо, застинала в безжизненост.
Съзнанието потънало в безразличие,
ме направи същност без приличие.
Гневна блъскам с юмруци по стените,
построени от проблеми, напоени със сълзите...
Не е живот, не е и половин, не струва,
още търся смисъла, зная само, че не се купува,
бясна съм, докога ще продължи
да не ми принадлежи?
© Алиса Севелоу Все права защищены