Jul 7, 2013, 12:12 PM

Скована в забрава 

  Poetry » Other
685 0 0

 

Просяците ровят в кофите за смет,

ровя аз във спомените си навред,

просяците се молят за прехрана,

а аз спомен, за който да се хвана.

 

Пуст за мене е светът сюрреалистичен,

лишен от смисъл е денят безличен,

улиците сиви пред мен криволичат,

прашни, страшни, къде ли ще ме отведат?

 

Непознато изглежда безразсъдно,

но винаги началото е трудно

като по тънък лед залитам непохватно,

за мен няма правилно и грешно.

 

Искам да повярвам, че не е измама,

искам да измисля причина да остана

в тази плитка, извратена даденост,

нямам нищо, застинала в безжизненост.

 

Съзнанието потънало в безразличие,

ме направи същност без приличие.

Гневна блъскам с юмруци по стените,

построени от проблеми, напоени със сълзите...

 

Не е живот, не е и половин, не струва,

още търся смисъла, зная само, че не се купува,

бясна съм, докога ще продължи

да не ми принадлежи?

 

© Алиса Севелоу All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??