18 мая 2017 г., 22:22

Слушам я, когато ми запее... 

  Поэзия » Философская, Свободный стих
347 1 7

Слушам я, когато ми запее...

 

"…Живот в музиката е красиво прекаран живот ." 

Лучано Павароти

 

Музиката е в душата ми,

живея в чувствата и.

Тя е ударът на сърцето,

който се ражда без боли.

Защото гали, а не удря.

 

Музиката е любов,

смелост и чест,

цветовете на живота

и щастието.

Тя е дъжда от лъчите

на един слънчев ден.

 

Музиката е всичко...

без никакво значение

дали печелиш или губиш

тя е в теб винаги...

и от грешките изважда

силите и добротата.

 

Не се знае кой я е измислил,

и макар Бог да я създава...

и той не знае къде я е намерил...

Никой не знае защо се ражда

от най - дълбокото в душата...

 

Но този, който в нея се влюби

знае съкровената и магия.

Защото му я казва. Всичко

в себе си, споделя с теб.

 

Музиката е търпението,

растящо ден след ден

което е нужно, за да се живее

нетърпеливо всеки миг.

 

Тя е безкрайността на

всички звезди по небето,

осветяващи земния ти път.

 

Музиката е съдбата,

която не разочарова...

Която те ощастливява

бъдейки във всичко твое...

 

Музиката е емоцията,

която изкарва гласа ти

наяве и му дава силите

и душата да пее песента си.

 

Музиката е всичко.

Не е само една нота.

Не е само една песен.

Не е само един ритъм.

Или само един стил.

 

И затова когато пееш

собствената си песен...

тялото и сърцето ти

в едно цяло трептят...

 

А когато я слушаш в друг

въображението 

е единствената истина...

и политаш в свободата и.

 

Музиката, музиката, музиката...

винаги, винаги, винаги е в теб.

И в най - тежките и тъжни мигове

ще ти нарисува усмивка...

 

Запомни и след вечността.

Прозорците отвори.

И ще усетиш със всеки атом

и всяко твое кътче...,

че музиката е любов...

и е всичко...

 

Слушам я и и се отдавам...

Мисли и чувства тя за всички.

Аз съм себе си. И ти. Всеки.

Слушам я, и живея, живея...

 

 

 

 

© Лили Вълчева Все права защищены

"И винаги помни, че твоят Бог говори с тебе на езика на твоя инструмент." — Николо Паганини

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви, скъпи приятели! Оставяте ме безмълвна...
  • Музиката е любов! Накара ме да го почувствам! Поздрави, Лили!
  • Музиката е това и поне още толкова!Радостна и горчива но е винаги в нас и е жива!Поздрави за хубавият стих Лили!!!
  • Музиката е във всеки от нас. Нека отворим сетивата си и да я чуем! Браво, Лили!
  • Напълно споделям Лили. Много често именно музиката ми е помагала да се почувствам по-добре. Има магия в нея. Вълшебство, приказно, необяснимо
    Поздрави.
  • Какъв прекрасен свят...
  • Музиката е велико нещо,Лили!!!В радост и тъга тя е неразделна част от живота на човека.Дори да не иска да я чува,тя пак звучи в него,защото е част от съществото му.Хареса ми,много!!!
Предложения
: ??:??