Неизмислени слънчогледи,
съвсем като на Ван Гог,
с голямо жълто око гледат.
Прекрасни създал ги е Бог.
Под небето прозрачно и ниско,
с натежали от мисли глави,
те мъдруват за вечния смисъл
и дали са щастливи били.
Като влюбени тайно момичета
чакат своя неверен любим,
безразсъдно и нежно обичат
само вятъра неуловим.
Искам хората да приличат
на това слънчогледно поле.
Искам Слънцето да привличат,
да го срещат с усмивка поне.
© Нина Чилиянска Все права защищены