3 февр. 2021 г., 07:17

Снегът 2 

  Поэзия
509 0 4

 

И като всяка крехка красота
нетраен е снегът. Примамливо блещука.
Затрупва с белотата  си света
Да ни пречисти ... затова е тука. 

 

Замислено вали. Припада здрач .
Сияят млечни хиляди кристали.
Приспиват всяка горест, всеки плач.
И скриват тайни в белите скрижали.

 

Магично е небето вътре в нас .
Затихва всичко - преходно и жалко.
Като снега блестим за миг, за час...
И на Земята сме съвсем за малко ...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??