3.02.2021 г., 7:17 ч.

Снегът 2 

  Поезия
512 0 4

 

И като всяка крехка красота
нетраен е снегът. Примамливо блещука.
Затрупва с белотата  си света
Да ни пречисти ... затова е тука. 

 

Замислено вали. Припада здрач .
Сияят млечни хиляди кристали.
Приспиват всяка горест, всеки плач.
И скриват тайни в белите скрижали.

 

Магично е небето вътре в нас .
Затихва всичко - преходно и жалко.
Като снега блестим за миг, за час...
И на Земята сме съвсем за малко ...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??