20 дек. 2009 г., 13:14

Снежинки сме... 

  Поэзия » Другая
622 0 4

Снежинки сме...


/ по Е. Сибирская /



Кристалната снежинка чудеса носеше на Земята.
Целувка вярваше ще дари, щом я намери...
Тя викаше със себе си, нейде във небесата,
а долу, от тъжно, бяха заключени земните двери...

Хладният вятър я във валс завъртя,
тайната на Щастието не успя да разкрие...
Детенце, на двора, зяпна с уста,
учудено и от Загадъчност и от Сила...

Полетът свърши и тя май умираше,
топеше се на детско носле.
То гледаше удивено и не разбираше,
колко са нежни снежинките във смъртта си.
Снежинки сме...


© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??