16 мар. 2007 г., 19:43

Социални мисли за Кралете 

  Поэзия
606 0 5

 

 

 

Ей ги днешните портрети,

разлепени по гаражи и стени,

ей ги, вижте ги, Кралете,

гледат ни с безжизнени очи.

 

Жълти, сини и червени,

изобщо има ли значение цвета,

цветни ли са ежедневните проблеми,

цвета какъв е на глада?

 

А Кралете някой грубо поругал е,

изрисувал ги е с **** в уста,

недоволството си върху тях излял е,

но какво е променил с това?

 

А и те са граждани, и те са хора,

и те са смъртни, също като нас,

е, по на чисто във обора,

живеят, даваме им власт.

 

Пак поглеждам ги и трепвам,

сякаш с поглед ме следят,

сякаш нещо ме упрекват,

че си имам мисли - срещу тях.

 

А бунтът в крачки отминава,

точно както всеки път,

точно както всеки се надява,

другият да скокне пръв.

 

В социални мисли за Кралете,

прекосих народния площад,

моля ви, не ме съдете,

че навярно размисли повлякох върху вас.

 

 

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??