11 июн. 2008 г., 09:46

Спомен от едно пътуване... 

  Поэзия » Другая
1375 0 57

 

 

                                    Спомен от едно пътуване...

                                    Бели... бели къщите,
                                    същински перли,
                                    се редуват
                                    със зелените кипариси
                                    край пътя...
                                    небето синьо... синьо
                                    се прелива тихо
                                    със морето, 
                                    кротко легнало
                                    като в тепсия...
                                    вечерите... топли... страстни...
                                    в черните очи
                                    се крият
                                    на момчето от таверната
                                    на Ясос...
                                    а нощите... горещи... потъват
                                    в охладено узо
                                    под звуци на бузуки
                                    в малките крайморски
                                    кръчми...
                                    а утрините тук са тихи...
                                    пасторални...
                                    с аромати на кафе, 
                                    на топъл хляб
                                    и печена канела...

                                    Далеч от Халкидики
                                    кротко крача
                                    под липите към дома си,
                                    а душата ми танцува...
                                    все още... онова сиртаки...

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??