13 июн. 2024 г., 18:37

Спомен за моето семейство 

  Поэзия
219 4 4

СПОМЕН ЗА МОЕТО СЕМЕЙСТВО

 

... защо пропуснах толкова неща да сторя във живота си оскъден? –

да съм добър съпруг, пък и баща, и по-щастливи някак си да бъдем,

не черен роб на всеки свой куплет сред седем милиарда светли роби,

от работа да се прибирам в пет – и моят дом да грейне в блага обич,

жена ми да ми лейне каберне! – да стопли на котлона някой чироз,

 

без мисълта – да бъдем, или не? – пред нашия разкапан телевизор,

да вдигам сутрин своите деца, все пак – денят не е от ден до пладне,

и да провождам низи от слънца със мисълта, че миг съм си откраднал,

за стихчетата – дето ги плета, не чакам нито милост, ни присъда...

Защо пропуснах толкова неща? – и главното от тях – щастлив да бъда.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??