23 сент. 2008 г., 16:52

Спряхме ли? 

  Поэзия
491 0 11
 

Спряхме ли?

 

Пуст коловоз,

висока трева,

скорци,

тук влак не минава.

Пътят затворен е!

За мен и за теб.

Пътят ни свършва

на тоз коловоз.

и тази

неизвестна гара.

Как дойдохме до тука!?

Как отбихме се

от централния път?

Изпълнени с надежди

и радост предишна,

как сладостта от усмивките

стана излишна?

Не казвай,

че вече сме други,

че мразиш скучните

нечии съпруги!

Ти имаш всичко -

спокойствие,

дом и пари!

Нежност среднощна,

кой ще ти дари?

Бяхме млади,

наивни преди,

в сърцата младежки

огънят веч не гори!

Стотици бляскави гари

бележат нашия път,

стотици влакове

без нас

напред ще летят.

А ние

сме спрели,

сред нищото,

в коловоз

без изход един.

Обърни се!

Рискувай отново

да поемеш със мен,

иначе дълго

тук ще седим!

 

 

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??