Спи, красавице. Мъртъв е принцът.
Кой да гони ламите триглави?
Благородството - стара измислица,
твоят рицар отдавна забрави.
Спи, принцесо. Потънал е в пепел
и в забрава старинният замък.
Не отваряй очи, нежно цвете,
няма принц, той за грош те предаде.
Ти сънуваш го как те целува
и отвежда те сам пред олтара,
а той с разни кокетки флиртува
и не помни ни дълг, нито вяра.
Колко лесно от теб се отрече,
как обетът за обич се срина...
Няма връщане. Късно е вече -
благородникът в него загина.
Спи, красавице. Мъртъв е принцът.
Мъж пиян нейде дрезгаво пее...
Твоя принц ти сама го измисли,
остави го в съня да живее.
© Вики Все права защищены